2020: Van links naar rechts!

We hebben een heel bijzonder jaar achter de rug en ik ben bang dat het komende jaar nog bijzonderder zal worden. Je weet dat ik heel veel vragen heb rond de huidige situatie. Vragen waardoor mensen niet meer met mij willen praten en ik afgelopen jaar van links georiënteerde persoon door mensen ineens rechts wordt genoemd, complotdenker of zelfs complotwappie. Het bijzondere is echter dat ik geen complot heb bedacht. Ik zie slechts dingen die anders zijn dan het algemene beeld en daar heb ik vragen over.

In de onderstaande video van eindbazen wordt in het gesprek tussen Wiggert Meerman (ondernemer) en Flavio Pasquino (onderzoeksjournalist) precies weergegeven wat ik zie, voel en heb ontdekt. Ik kan het zelf niet beter verwoorden. Ik hoop dat je even (ander half uur) de tijd wilt nemen om deze video te bekijken. Het maakt helemaal duidelijk van welke kant ik tegen zaken aankijk en dat dan goed onderbouwd.

 

Ik zie dus dingen gebeuren die ik niet snap en/of die mij zorgen baren, en stel daarom vragen. Zo heb ik afgelopen jaar dingen gedaan die ik nog nooit heb gedaan. Ik heb brieven met vragen gestuurd naar aan de voorzitter van de veiligheidsregio (geen reactie), alle leden van de Tweede Kamer (slechts 1 inhoudelijke reactie), alle leden van de Eerste Kamer (geen reactie), Minister-president Rutte (na 6 weken een reactie, maar geen antwoorden op zeer concrete vragen) en Minister De Jonge (alleen een ontvangstbevestiging), 75 redacties van kranten, tijdschriften, nieuwszenders, etc. (geen enkele reactie). Mocht je de brieven willen lezen, laat het weten. Ik stuur met plezier een afschrift.

Tot maart 2020 was ik altijd in de veronderstelling dat de media zeer kritisch was en dus ook met vragen zouden komen. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Een paar voorbeelden van vragen die ik niet in de media voorbij heb zien komen en volgens mij super relevant zijn:

  • Zijn de maatregelen / is de aanpak proportioneel?;
  • Waar zijn de kritische geluiden (niet in de mainstream media)?;
  • Waar zijn de evaluaties van de genomen maatregelen? Hoe groot was het werkelijke effect?;
  • Waarom ziet de minister het vaccin als enige oplossing?;
  • Waarom wordt de zorg niet structureel uitgebreid? De griepepidemie heeft in afgelopen jaren ook al voor crisis in de zorg gezorgd en er komen vast nieuwe epidemieën. Waarom daar dan niet op voorbereiden?
  • En nog veel meer vragen.

Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *